Loading...

Bewegen op Leeftijd ! Nooit te oud .... om te bewegen!

Sporten en bewegen helpen om fit te blijven. Bewegen, in welke vorm dan ook, voorkomt tot op zekere hoogte fysieke en mentale klachten. Daarnaast wordt de kans op chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten, botonkalking, diabetes type 2 en kanker verkleind. Fitness is, ook voor ouderen, een goede manier om te bewegen. Jouw lenigheid en uithoudingsvermogen zullen toenemen.

Voornamelijk krachtverlies kan bij ouderen voor problemen gaan zorgen. Boven de leeftijd van 30 neemt de spiermassa jaarlijks met gemiddeld 1% af. Vanaf 70 jaar gaat het verlies van spiermassa steeds sneller. Het gevolg van deze afname is dat bewegen steeds lastiger wordt. Wanneer ook de rompstabiliteit verslechtert, verslechtert ook het evenwicht. Daarnaast wordt de kans op vallen door de verminderde spiercoördinatie groter.

Krachttraining is een goede manier om spierverlies zoveel mogelijk tegen te gaan. Krachttraining bij ouderen is voornamelijk gericht op het behouden van functionele kracht. Soepel de trap op kunnen lopen is in dit geval belangrijker dan gespierd worden. Door 1 keer per week krachttraining te doen kan deze spiermassa al in stand gehouden worden. Bij 2 keer per week kan de spiermassa vergroot worden.

Ook op de mentale gezondheid heeft bewegen een positief effect; psychische klachten en angstgevoelens verminderen, we hebben minder stress en voelen ons gezonder & gelukkiger.

Allemaal goede redenen om te starten met Senioren Fitness. Bij Spirit Fitness garanderen wij een gezellige sfeer met uitstekende begeleiding in een rustige professionele omgeving.  60+ genieten bovendien van 10% korting op de abonnementsprijzen.

 

 

 

Ontdek wat onze klanten zeggen: